Pogoji poslovanja

Splošni pogoji ob izposoji ali nakupu

Izposoja poročne obleke

Ob izposoji poročne obleke se plača ARA v višini 150€, ki velja kot rezervacija poročne obleke. Ostali znesek stranka poravna ob dvigu poročne obleke. Znesek are ni prenosljiv za plačilo drugih izdelkov ali storitev.

 

Stornacije

V primeru odpovedi rezervacije obleke v roku treh (3) dni od rezervacije vrnemo 50% are. Ob kasnejši odpovedi ARE NE VRAČAMO!

 

Dvig poročne obleke

Ob izposoji poročne obleke je potrebno z obleko ravnati skrbno, saj je le ta last salona. Obleko mora prevzeti nevesta, ki pred končnih prevzemom obleko še enkrat pomeri v prisotnosti svetovalke. V kolikor so potrebni še popravki, jih šivilja opravi. V kolikor obleko prevzame druga oseba, morebitnih reklamacij ne upoštevamo.

Ob prevzemu izposojene poročne obleke, ki je last poročnega salona je izposojemalec dolžan zagotoviti minimalen znesek v višini 60 € v gotovini, kot garancijo, da bo poročna obleka vrnjena salonu v dogovorjenem roku in brez poškodb. Garancija je vrnjena stranki na dan vračila poročne obleke, v kolikor se obleka vrne pravočasno in brez poškodb. V primeru poškodb se garancija zadrži. Če je poškodba na obleki večja in znesek garancije ne pokrije stroškov popravila, je potrebno doplačilo.

Nošenje obleke

Ob izposoji poročne obleke je potrebno z obleko ravnati skrbno, saj je le ta last salona. Vsako uničevanje obleke je plačljivo. Prepovedani so tudi kakršnikoli drugi posegi na obleki. Med posege štejemo: naknadno šivanje, čiščenje, spenjanje, oz. popravki, ki na obleki puščajo sledi.

Vračilo obleke

Izposojeno obleko je potrebno vrniti prvi delovni dan po poroki. Obleka mora biti vrnjena v salon do 13. ure oz. najkasneje do 17. ure. Za kasnejše vračilo zaračunavamo zamudnino, ki znaša 30 € na dan.

Stroški v primeru poškodb

Salon je dolžan stranki zaračunati popravke za nastalo škodo na obleki po sledečem ceniku:

  • 60 € manjši šiviljski popravki (raztrganine do 10 cm na enem sloju obleke)
  • 120 € večji šiviljski popravki (večje raztrganine)
  • Ponovna cena najema znaša cena popravkov v primeru, da je obleka zažgana (ogorek), polita z voskom ali ima obleka odtrgane kose. Velja tudi za obleko, ki je uničena do mere, da jo stranka ne more prevzeti za prihodnjo soboto.
  • Uporaba milnih mehurčkov NI dovoljena. Le ti pri čiščenju obleke v stiku z vodo povzročijo reakcijo v obliki sivih madežev, ki jih ni možno odstraniti. Vzrok je popolnoma uničena obleka, za kar je potrebno plačati ponovno ceno najema.

Ko boste na dan poroke žareli od sreče in zadovoljstva, ne pozabite, da nosite izposojeno obleko, ki jo bo za vami prav tako nosila nevesta. Da se izognete nepopravljivih poškodb, velikih strganin in trdovratnih madežev, in s tem dodatnih stroškov, se držite bontona in poročnega protokola. V nasprotnem primeru je za vas nakup prava in edina izbira.

 Komisijska prodaja poročne obleke (obleka „brez skrbi“)

Za ženske poročne obleke, kupljene v salonu Poročni kotiček nudimo komisijsko prodajo - po poroki nevestino obleko prodajamo po znižani ceni (-25% prvotne prodajne cene). Denar od prodane obleke prejmete v tednu dni po prodaji vaše obleke. Provizija prodajalca znaša 400€.

Nakup poročne obleke

Za nakup poročne obleke nudimo plačevanje po delih. Prvi del plačila znaša najmanj 1/3 prodajne cene obleke. Prevzem obleke je možen ob 100% plačilu obleke. V primeru odstopa od pogodbe/nakupa iz kakršnegakoli razloga, že vplačanega zneska ne vračamo. Nudimo tudi možnost hitrega kredita v sodelovanju z našim poslovnim partnerjem.

 


 

Izposoja svečane obleke

Ob izposoji svečane obleke se plača ARA v višini 50€, ki velja kot rezervacija svečane obleke. Ostali znesek stranka poravna ob dvigu svečane obleke. Znesek are ni prenosljiv za plačilo drugih izdelkov ali storitev.

Stornacije

V primeru odpovedi rezervacije obleke v roku treh (3) dni od rezervacije vrnemo 50% are. Ob kasnejši odpovedi ARE NE VRAČAMO!

 

Dvig svečane obleke

Ob prevzemu izposojene svečane obleke, ki je last poročnega salona je izposojemalec dolžan zagotoviti minimalen znesek v višini 40 € v gotovini, kot garancijo, da bo svečana obleka vrnjena salonu v dogovorjenem roku in brez poškodb. Garancija je vrnjena stranki na dan vračila svečane obleke, v klikor se obleka vrne pravočasno in brez poškodb. V primeru poškodb se garancija zadrži.

V primeru poškodb

Salon je dolžan stranki zaračunati popravke za nastalo škodo na obleki po sledečem ceniku:

  • 40 € manjši šiviljski popravki (raztrganine do 10 cm na enem sloju obleke)
  • 100 € večji šiviljski popravki (večje raztrganine)
  • Ponovna cena najema znaša cena popravkov v primeru, da je obleka zažgana (ogorek), polita z voskom ali ima obleka odtrgane kose. Velja tudi za obleko, ki je uničena do mere, da jo stranka ne more prevzeti za nadaljne nošenje.
  • Uporaba milnih mehurčkov NI dovoljena. Le ti pri čiščenju obleke v stiku z vodo povzročijo reakcijo v obliki sivih madežev, ki jih ni možno odstraniti. Vzrok je popolnoma uničena obleka, za kar je potrebno plačati ponovno ceno najema.

 

SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE

 

Splošni pogoji podjetja Vidi d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino www.porocnikoticek.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Vidi d.o.o. kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

OBJAVE FOTOGRAFIJ IZDELKOV

Za personalizirane izdelke, ki so naše avtorsko delo oz. delo naše oblikovalke (vse tiskovine, konfeti, naprsni šopki, avtomobilske tablice, napisi za torte, ...) si pridržujemo pravico do objave na naših družbenih omrežjih in na spletni strani www.porocna-trgovina.com in/ali www.porocnikoticek.si.

 

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

PONUDBA ARTIKLOV

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.

V primeru vseh TISKANIH ARTIKLOV (poročna vabila, poročne zahvale, krstna vabila, vabila za obletnice, zahvale ob rojstvu otroka, poročni meniji in sedežni red) je poleg nakupa potrebno izpolniti tudi poseben obrazec, kjer napišete želeno besedilo. Najmanjša količina tiskovin s tiskom je deset ali dvajset kosov. V roku treh delovnih dni dobite na svoj mail osnutek postavitve (v PDF formatu). V ceno sta vključena do 2 osnutka, vsak naslednji osnutek je plačljiv (10€). Prikaz barv je simboličen. Možna so odstopanja barv glede na barvo papirja. Rok izdelave je 7 delovnih dni od zadnje potrditve.

 

NAČINI PLAČILA

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- s plačilno kartico – MasterCard in Visa

- preko transakcijskega računa (po predračunu)

obročno odplačevanje (Leanpay)

 

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopijo pogodbe pa na svoj mail prejme tudi kupec.

 

CENE

 

Vse cene v spletni trgovini www.porocnikoticek.si so navedene v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (ddv). Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Popusta, pridobljenega v salonu Poročni kotiček, ni možno uveljavljati za nakupe v spletni trgovini.


Spletna cena
Velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.porocna-trgovina.com, ki opravijo nakup preko spletne košarice na spletnem mestu www.porocnikoticek.si in nam ob nakupu v košarici zaupajo svoje podatke.

V spletni košarici lahko opravite nakup kot registriran uporabnik z uporabniškim računom, ali kot gost (registriran uporabnik brez uporabniškega računa)

Redna cena
Velja za uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici - prevzemno mesto PE Poročni kotiček, brez uporabe spletne košarice in brez zaupanja svojih podatkov. Redna cena je običajno višja od Spletne cene.

Dobavni rok
Dobavne roke, ki so objavljeni pri posameznih izdelkih, predvidevamo glede na logistične podatke in podatke o zalogah iz našega skladišča ali skladišč naših dobaviteljev. Veljajo dobavni roki, ki so objavljeni v trenutku oddaje naročila. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o dobavnem roku napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se dobavni rok spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

 

PLAČILNE KARTICE

 

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:- plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,- po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.Postopek nakupa


Dodajanje izdelkov v spletno košarico:
Kupec željene izdelke v spletno košarico doda s klikom na gumb "V košarico". Gumb je na voljo poleg okenca s količino. Ob vsakem dodajanju izdelka v spletno košarico se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

Pregled spletne košarice:
V desnem zgornjem kotu se nahaja ikona nakupovalnega vozička in s klikom na njo lahko kupec pregleda kaj ima v košarici, izdelke po potrebi odstrani, spremeni lahko tudi naročeno količino izdelkov. Če želi kupec zaključiti nakup, lahko klikne gumb "Nadaljuj na blagajno".

Način prijave:
Kupec se lahko na tem koraku odloči za nakup s prijavo/registracijo, ali za neprijavljen nakup. Registrirani kupci lahko v svojem uporabniškem vmesniku spremljajo arhiv naročil, stanje odprtih naročil, urejajo svoje shranjene naslove za izdajo računa in naslove za dostavo blaga.

Naslov za plačilo:
Kupec izpolni obrazec na katerega želi prejeli račun, nato pa izbere želeni način plačila.

Zaključni obrazec za oddajo naročila:
V zaključnem obrazcu so navedeni vsi izdelki, njihove cene in količine. Če kupec opazi da je pri naročanju izdelkov in količin storil napako, se lahko vrne na pregled in urejanje spletne košarice s klikom na rubriko "košarica".

Oddaja naročila:
Kupec pregleda "Splošne pogoje poslovanja" ter označi svoj pregled. S klikom na gumb "Nakup" odda svoje naročilo. V primeru uspešno oddanega naročila na svojo elektronsko pošto prejmete izpis naročila oziroma pogodbo o nakupu. Če potrditvenega emaila ne prejmete, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov, ki so vodili do neuspešne oddaje naročila. Postopek lahko ponovite (prrosimo da ponovno preverite vaš elektronski naslov, ki ste ga vpisali med podatki), ali pa nas kontaktirate za pomoč na 01 427 32 30 ali koticek@siol.net, prav tako nas na iste kontakte obvestite, če ste po že oddanem naročilu opazili napake ali nepravilnosti v naročilu. Po oddaji naročila je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

Prejetje naročila:
Po prejetju naročila ga ponudnik pregleda, preveri dobavljivost ter stranki poda odgovor (najkasneje v 72 urah). Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

Blago odposlano:
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje.

Osebni prevzem:

Ponudnik v obljubljenem roku blago pripravi za osebni prevzem. Osebni prevzem je možen v salonu Poročni kotiček na Dolenjski cesti 138a, Ljubljana od ponedeljka do petka med 10.00 in 16.00 uro.

 

NAPAKE, ZAMENJAVA IN VRAČILO

 

Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot) ima potrošnik v primeru pogodbe sklenjene na daljavo, pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Že prejeto blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške.

 

Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, ustrezno zapakirano, da se med samim transportom le ta ne poškoduje. V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano ali ima poškodovano embalažo, ima podjetje Vidi d.o.o. pravico, da potrošniku izstavi račun za poškodovano blago ali za poškodovano embalažo.

 

V primeru, da potrošnik koristi različne akcijske ugodnosti v obliki brezplačne poštnine ob določeni vrednosti nakupa in nato odstopi od pogodbe in blago tudi vrne, si podjetje Vidi d.o.o pridružuje pravico, da zaračuna stroške poštnine.

 

Zaradi narave izdelkov, ki jih spletna Poročna trgovina zagotavlja potrošnikom, odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo ne velja v naslednjih primerih:

Naročila tiskovin: poročna vabila, krstna vabila, poročne zahvale, zahvale ob rojstvu otroka, sedežni red, poročni meni, oznake miz, etikete za steklenice, personalizirani kartončki, tabel za sedežni red

Naročilu personaliziranih izdelkov: naprsnih šopkov (če želite, da njihov izgled drugačen kot na izbranem izdelku), poročnih in krstnih konfetov (če so jim dodani konfetni listki), personaliziranih napisov za torto, naročilo poročnih sveč, poročnih plastenk polnjenih z vodo

Naročila oblikovalskih storitev: monogrami, e-vabila

Pri sklenitvi pogodbe o najemu poročnih stolov veljajo drugi pogoji, ki so potrošniku predčasno predstavljeni.

 

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke, ponudnik jih bo brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov.

 

Vidi d.o.o. ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Vidi d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

 

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

 

- odpravi napako na izdelku ali

- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

- izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

 

V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Stvarna napaka:
Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.
Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: Odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

O uveljavljanju stvarne napake nas obvestite na: koticek@siol.net

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

 


GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

DOSTAVA

 

Naročeni izdelki do 13:00 ure bodo odposlani najkasneje dva delovna dni po naročilu (določila glede dostave veljajo, v primeru, da je blago na zalogi). V primeru vseh tiskanih izdelkov (poročna vabila, poročne zahvale, krstna vabila, vabila za obletnice, zahvale ob rojstvu otroka, poročni meniji in sedežni red) si ponudnik pridržuje pravico, da izdelek dostavi v desetih delovnih dneh od prejema naročnikove potrditve, saj izdelke naredi ročno. Za naročnikovo potrditev se šteje potrjen mail postavitve besedila, ki ga dobi na vpogled na svoj mail.

Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca. Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno dostavo (GLS), stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Reklamacija dostave:

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja ali če so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, ker teh znakov na embalaži ali na samih izdelkih ni takoj opazil, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS d.o.o.. Reklamacijo poškodovanega paketa sprožite tako, da se pokličete na njihovo telefonsko številko 01 500 11 50 ali 01 500 11 90, ali jim pišete na info@gls-slovenia.com ali izpolnete obrazec o poškodovanem oz izgubljenem paketu.
Ponudnik se s kupcem dogovori za ustrezno rešitev, v primeru poškodb ki so za kupca sprejemljive in bi kupec tak izdelek zadržal, ponudnik lahko izda finančni dobropis za oceno škode, če pa je poškodba prevelika in za kupca nesprejemljiva, ima kupec seveda pravico do zamenjave izdelka.

 

 

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

 

Upravitelj spletnega mesta www.porocnikoticek.si, podjetje Vidi d.o.o., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.porocnikoticek.si (npr. ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte...).
Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen lastni sejni poškotek za spremljanje nakupovalne košarice, ter spremljanje nastavitev, ki jih uporabnik aktivno vpisuje, recimo nastavitve razvrščanja rezultatov/vsebine.

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.porocnikoticek.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Vaše podatke lahko posredujemo zgolj našim dobaviteljem in logistični/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. Posredovane podatke omenjeni partnerji varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za druge namene.

Privolitev

Z registracijo na spletni trgovini se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.PRITOŽBE IN SPORI


Ponudnik (Vidi d.o.o.) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 01 427 32 30, ali po elektronski pošti na koticek@siol.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Za primere reklamacija dostave, uveljavljanje garancije, uveljavljanje stvarne napake, lahko najdete informacije in natančne napotke glede samega poteka pritožbe na spletnem mestu www.porocnikoticek.si. Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS). Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).